HOME OsteoControl

Locaties voor botmeting
Ultrasound hielbotscanners
OsteoControl in uw bedrijf
Reacties op OsteoControl
Wat is osteoporose
Medisch onderzoek (artikelen)
Vacature


REACTIES VAN PRAKTIJKEN EN PATIENTEN

Fysiotherapie FitVision Papendrecht: We vinden het belangrijk om mensen een botscan aan te bieden, omdat ze daar ook een soort bewustzijn door krijgen hoe botten in elkaar zitten. Als je weet wat botontkalking is, dan kun je er wat aan doen: Beweging, goede voeding etc. Bewegen is ons handelsmerk, daarom vinden we het ontzettend belangrijk dat mensen hier kunnen komen meten. We stellen dit onderzoek zeer op prijs en we vinden het ook heel erg leuk om te doen. Zie ook YouTube: Hielbotscan bij FitVision

Ingrid Luteijn - Curves Veenendaal: We hebben de OsteoControl Botdichtheidmeting in onze Curves sportclub laten doen voor leden en niet-leden. De organisatie door Osteocontrol heb ik als erg prettig ervaren, ervoor en erna. De hele dag dames en heren binnen gehad voor de check, het gaf een hoop extra beweging in mijn bedrijf. Alle deelnemers hebben een flyer/actie en aardigheidje meegekregen. Er zijn weer een hoop nieuwe mensen binnen geweest en daardoor hebben we Curves gepromoot. Ook in 2 plaatselijke kranten gestaan, geplaatst door Osteocontrol. Ik kan het iedereen aanraden om Osteocontrol uit te nodigen in je club!

Jasperse Praktijkencentrum te Vlissingen: Op 12 en 13 april jl. zijn er Osteoporose meetdagen in ons centrum gehouden. De opkomst na een mailing en krantenadvertentie, die zorgvuldig door OsteoControl waren voorbereid, was overweldigend. We hebben mensen op een wachtlijst voor de volgende keer moeten plaatsen. De clienten kregen na een korte en pijnloze meting, een concreet verslag van de status van hun botmassa en een advies over 'hoe nu verder'. Eventueel werden ze ook binnen ons centrum verwezen naar een behandelaar. Vanuit onze kant hebben wij aanvullende presentaties gegeven over de verschillende soorten gewrichtsklachten en therapiemogelijkheden. Ook werd clienten verteld hoe zij d.m.v. voedingsaanpassingen de ontkalking kunnen beperken. De clienten reageerden zeer positief. Al met al waren het geslaagde dagen voor alle partijen, die zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Praktijk Chiropractie Volendam: Op 12 januari jl hebben wij OsteoControl in onze praktijk gehad. We vinden het belangrijk voor mensen dat ze weten hoe de botdichtheid is. Van botontkalking zelf merk je niet zoveel. Vaak weet je pas dat je het hebt, als je iets gebroken hebt. Je bent dan meestal te laat om er echt iets aan te kunnen doen. BOvendien geeft het enigszins een indicatie of je genoeg beweegt en of met name Viamine D en calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Indien dit niet gebeurd, is de kans groot dat er nog andere tekorten zijn die voor andere klachten kunnen zorgen. Als je er op tijd bij bent, kun je hier nog genoeg aan doen dmv voedingsaanpassingen, meer bewegen en door evt. extra vitamine/mineralen supplementen te nemen. De therapeuten die de scan uitvoeren, geven aan de hand van de scan een goed advies, zodat je als je naar huis gaat, weet wat je moet doen. Ons advies is: check het als je rond de 40 bent en ook als je jong (30-40 jaar) maar slank bent. Kom je erachter dat je dan al onder het gemiddelde zit, dan heb je nog genoeg tijd om er iets aan te doen! Doe je het niet, dan wordt het alleen maar slechter, en zit je later met een enorm probleem.

Mevrouw K. uit Woerden: Ik heb de test gedaan omdat wilde graag weten of ik osteoporose had. Mijn moeder heeft het ook en ik maakte me er al een tijdje ongerust over. Ik heb de huisarts al eens om een botonderzoek gevraagt, maar die zei dat ik niet in aanmerking kwam. Daarom ben ik blij dat ik nu bij OsteoControl een test kan laten doen. Dit onderzoek krijg ik ook vergoed door mijn verzekering, dus dat is fijn.

Mevrouw H. uit Vlissingen: Dit botonderzoek vind ik gewoon heel goed. Het zou eigenlijk bij een bevolkingsonderzoek moeten horen. Eigenlijk had ik het al veel eerder moeten doen, want ik ben al door de overgang. Gelukkig heb ik nu de kans om mijn botdichtheid te laten meten.

 

 

5/6